kop

Eerst terug naar de keller en toen werden we via een klein soort museum zaaltje en heel veel smalle lage gangetjes naar de vergistings bakken geleid.

Met onze grote groep was het dringen en vooral oppassen voor je hoofd.

Je verwacht niet dat er zich zoveel gangetjes en ruimtes onder de brauerei bevinden.

Kelders
Op naar de kelders.
smalle gangen
Dringen en hoofd stoten op de trappen en in de gangen.
vergisting
De open vergistings bakken, vol in gebruik.

De open vergistings bakken waren in gebruik en moesten natuurlijk veelvuldig gefotografeert worden.

Ook hier werd er uitgebreid vertelt wat er hier gebeurde. Voor de meesten van ons wel bekend maar dit was wel erg mooi om te zien. Vooral het grote aantal vergistings kuipen op een rij was leuk om te zien.

vergisting
Een volle en een lege vergistings kuip.
lager kelder
Onderweg naar lager kelders.

Met moeite kreeg onze gids-in ons weer verder gedreven. Nu op weg naar de laatste halte van de rondleiding. De lager kelders.

Aangekomen werden er vrijwilligers aangewezen die mochten helpen met het vullen van een proefglas met ongefilterde Kölsch. Ook zo is de Kölsch erg lekker.

lager kelder
De lager kelders en het ongefilterde proef glaasje.
bier
Nog even na bieren.

Aan het einde van de rond leiding kregen we nog proef bier aan de bar en werd er door sommigen daarna nog gauw wat na gebierd.

Helaas moesten we verder richting Keulen.

sunner
Afscheid van Sünner en in de bus naar Keulen.