Als tweede stond het bezoek aan Brouwerij Timmermans op het programma. Eindelijk weer eens zure bieren op het programma. Ze maken hier namelijk van eigen gebrouwen lambiek oude Geuze, oude Kriek, Framboise, Faro en nog diverse andere bieren.
Dus op naar Itterbeek in de Zenne-vallei ergens vlak bij Brussel.
Als je meer over de brouwerij wilt weten kijk dan hier
We moesten in het proeflokaal nog even wachten op de gids en dus konden de gekregen buttons alvast ingewisseld worden voor bier.
Voor de rondleiding werden we in twee groepen geplitst en iedereen kreeg dus drie buttons voor de drie bij de rondleiding behorende proevertjes.
De rondleiding werd gegeven door een oud medewerker die alles over het maken van Lambieken en Geuzen wist te vertellen.
In verschillende ruimtes en hokjes staan de verschillende kook en warmwater ketels.
Alles werd van een gedegen uitleg voorzien door de gids. Die vond het wel leuk dat wij meer over de geschiedenis en biersoorten wilden weten dan over het maken zelf.
Het koelschip heeft zo′n groot oppervlak om de wort snel af te kunnnen koelen en om het dus ook aan de wilde gisten te kunnen blootstellen.
Hier wordt dus de basis gelegd van de Lambiek.
In het proeflokaal kregen we ook nog enige uitleg. Maar de hoofdzaak was proeven.
Lekker hoor onbeperkt lekkere zuren bieren in alle soorten en maten.